Elektrotechniek

ElektroPlan, úw erkend installateur!

ElektroPlan
Aardmansberg 8
3825 RJ Amersfoort

Info@elektroplan.nl
033 455 30 87

Elektrotechniek

Elektroplan houdt zich dagelijks bezig met het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties. Wij leveren maatwerk in elektrotechniek onder meer voor winkels, kantoren, maar ook voor particulieren. Daarvoor maken wij uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen van gerenommeerde fabrikanten.

Uw veiligheid
Dat elektriciteit gevaarlijk kan zijn is algemeen bekend. Staat ú er wel eens bij stil dat de elektro-technische installatie in uw huis of bedrijfspand een gevaar kan vormen, door de vele apparatuur die er in de loop van de tijd op is aangesloten? Waarschijnlijk niet.
Toch zijn veel ongelukken te voorkomen door deze werkzaamheden uit te laten voeren door Elektroplan. Ons doel is installaties te leveren van een dusdanige kwaliteit dat de bedrijfszekerheid voor de gebruiker onder alle omstandigheden gewaarborgd is.

Storing
Er zijn verschillende situaties die ervoor kunnen zorgen dat een huis (gedeeltelijk) zonder stroom komt te zitten: Overbelasting van een groep doordat er teveel elektrische apparaten aanstaan, kortsluiting in een elektrisch apparaat, een storing of defect in de elektriciteitsinstallatie.

Vindt u een defecte stop of is de beveiliging uitgeschakeld? Vervang dan de zekering. Schakelt de zekering na vervanging weer uit, dan zit de storing in uw installatie.

Wanneer de aardlekschakelaar ‘uit’ is, zet u deze weer ‘aan’. Schakelt de aardlekschakelaar weer uit, dan bepaalt u eerst in welke groep de storing zit. Vervolgens bepaalt u welk apparaat de storing veroorzaakt.

Schakel alle groepen uit met de groepsschakelaars in de meterkast. Zet de aardlekschakelaar weer aan. Schakel nu de uitgeschakelde groepen èèn voor èèn weer in. Bij een bepaalde groep zal de aardlekschakelaar weer uitschakelen. Zo weet u welke groep de oorzaak is.

Schakel alle elektrische apparaten in de desbetreffende groep uit door de stekkers uit de stopcontacten te halen. Schakel de zekering van de groep weer in alsook de aardlekschakelaar. Steek de apparaten èèn voor èèn weer in het stopcontact, totdat de aardlekschakelaar weer uitschakelt. Zo wordt duidelijk waar het probleem ligt.

Krijgt u de storing niet opgelost, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Certificaten